Where to find Super Mario Odyssey’s hint art and how to solve them

11. Poochy digging 1

Where you can find the hint art: Dark Side - On the pile of fruit on the right of the electricity line, above head height on the northern side of a grey tomato. 

Where you can find the moon: Cascade Kingdom

The solution: Warp to Fossil Falls Heights. Run to your right (past the Chain Chomps and across the narrow bridge) until you get to the blocky stair-shaped rock formation. Head to the top of the hill behind it and on the right. Ground pound when you’re at the top to find the Power Moon hidden in the earth. 

12. Poochy digging 2

Where you can find the hint art: Moon Kingdom - In the church after Bowser is defeated.

Where you can find the moon: Wooded Kingdom

The solution: Warp to the Iron Road Entrance. Jump up to the level with the rising platforms and run down its left-hand side, where you’ll find a scarecrow if you follow the path round to the back. Ground pound the corner that’s in front of the scarecrow to find the Power Moon. 

Read more: Where to find all 14 Captain Toads in Super Mario Odyssey

13. Poochy digging 3

Where you can find the hint art: Dark Side - Jump up three levels of Rabbit ridge and circle round behind the pile of fruit on the right-hand side of the final level - the hint art will be on the floor. 

Where you can find the moon: Ruined Kingdom

The solution: Trot up to the area in front of the single golden sword impaled on the ground - but don’t jump up to the step it’s on. Instead, go to the area below it where you’ll see a vertical line of stone. Ground pound just beneath it to get a Power Moon. 

14. Poochy digging 4

Where you can find the hint art: Metro Kingdom - on the side of the triangular building that borders New Donk City Plaza. To get to it you’ll have to use the orange poles on the side of the building next to it to flip yourself up to the top, then catapult yourself to the roof of the triangular building. Head to the side closest to the plaza where the Lochladies are sitting, and carefully drop down to the level below where the hint art is hanging. 

Where you can find the moon: Lake Kingdom

The solution: Warp to the Water Plaza Display Window. Swim out of it and up to the third floor of the building, which you can get to by going through the porthole. Run to the circular water lift that takes you up to the roof, and go to the southwestern side of it. This is the tricky bit - go to the rectangular lilac stone that’s two up from the southern edge and to the left of the big blue stone. Match up the stone you’re about to ground pound with where you’re standing, and once you’re in the right place ground pound away to get a Power Moon. 

15. Poochy digging 5 

Where you can find the hint art: Snow Kingdom - Jump down the Ice Well to get to the village, then immediately turn left. The hint art is between two piles of boxes. 

Where you can find the moon: Lost Kingdom

The solution: Run over to the west of the map and jump over onto the purple section where the Tropical Wigglers and gold rings are. Before you jump over to the middle purple platform, jump onto the tree root on your left. Ground pound on it to get yourself a Power Moon.

16. Poochy digging 6 

Where you can find the hint art: Luncheon Kingdom - Warp to the Path to the Meat Plateau, then turn around and capture one of the Hammer Bros. Smash the cheese rocks behind the ? blocks, and climb up to the platform. Use the stairs in the blue rocks on your left to climb up to the purple ridge, and follow it around to the right to find the hint art. 

Where you can find the moon: Seaside Kingdom

The solution: Warp to Ocean Trench West. Swim to the east, and in front of you there’s multiple platforms made of blue coral. Ground pound the topmost one to access the Power Moon. 

17. Poochy digging 7

Where you can find the hint art: Bowser’s Kingdom - Warp to the Main Courtyard and run round to your left, past the two metal blocks. To the side of them you’ll see the hint art on the wall.

Where you can find the moon: Sand Kingdom

The solution: Warp to Moe Eye Habitat. Run to the west to the tall cactus that’s in between two of the stone columns. Behind it are three clumps of tumbleweed. Ground pound behind the cactus in its shadow to find the Power Moon. 

18. Moon phases

Where you can find the hint art: Dark side - Use the electricity line to get to the middle island, and keep running forward. The hint art will be straight in front of you. 

Where you can find the moon: Cloud Kingdom

The solution: Jump your way onto the main platform and head towards the raised area that’s at 11 o’clock on the arena. Ground pound in the middle of it, where the two different-coloured areas meet, and you’ll get your Power Moon. 

19. Bowser’s shop and a flag

Where you can find the hint art: Sand Kingdom - On the eastern side of the easternmost building in the town, you’ll find the hint art to the right of the three cylindrical canisters. 

Where you can find the moon: Bowser’s Kingdom

The solution: Warp to the Crazy Cap shop and ground pound on the 6th paving stone from the shop’s entrance (it’s also the third from the flag) to find your Power Moon. 

Read more: How to get gold coins fast in Super Mario Odyssey

20. Dinosaur bones

Where you can find the hint art: Run up the stairs on the left of the Odyssey, where you can’t miss the hint art. 

Where you can find the moon: Cascade Kingdom

The solution: This one’s easy. Run to the vertebrae sticking out of the grass that are directly in front of the Odyssey, and ground pound in front of the northernmost one to unearth the Power Moon. 

21. Shiverian wreath 

Where you can find the hint art: Dark Side - Run to the back of the first level on the middle island, and drop down to the ledge below where you’ll see the hint art is on the wall. 

Where you can find the moon: Snow Kingdom

The solution: We’re not gonna lie; getting up here made quite a few members of the GR team scream in frustration. First make your way down to the racing area with the giant wooden arch - on top of here is the Power Moon. Wall jump up onto the wall on the side, make sure you’re facing the arch, throw Cappy out and then dive jump towards the arch. All these three things will give you the height you need to climb to the top of the arch. Simply ground pound the area of it that’s just above the Shiverian face to get a power moon.